27 November, 2023

Google AI četbot Bard sada može analizirati YouTube snimke umesto vas

Podeli
Google AI četbot Bard sada može analizirati YouTube snimke umesto vas

Kako vreme prolazi, Google AI četbot Bard postaje sve korisniji, a najnovija integracija omogućava mu da analizira YouTube snimke umesto korisnika.

Ovaj alat može pružiti korisne informacije, poput ključnih tačaka u videu, kao što su sastojci recepata ili slično. Dok ova funkcionalnost može biti izuzetno korisna za korisnike, istovremeno može izazvati zabrinutost među kreatorima sadržaja na YouTube platformi.

Na primer, ako često zaboravljate sastojke dok pripremate jelo, Bard vam može pomoći. TheVerge je primetio da Bard dobro funkcioniše prilikom testiranja recepata. Kroz nekoliko jednostavnih pitanja upućenih Bard četbotu, možete dobiti kompletan popis sastojaka i uputstva za pripremu korak po korak. Međutim, postoji određeni etički izazov jer Bard može zaobići platne barijere na YouTube-u.

Na primer, kreatori sadržaja mogu imati recepte iza platne barijere, ali Bard može pružiti informacije iz videa bez plaćanja. To može uticati na prihode kreatora, posebno ako se recepti nalaze iza plaćanja na drugim platformama.

Ova funkcija veštačke inteligencije trenutno je deo eksperimentalnih Labs opcija, što znači da je podložna promenama ili ukidanju. Postoji mogućnost da će Google reagovati na sukob interesa između YouTube platforme i četbota veštačke inteligencije.

Važno je napomenuti da Bard trenutno ne može izvući kompletan recept automatski, već je potrebno postaviti specifična pitanja, kao što su sastojci i uputstva "korak po korak". Ova funkcija može biti unapređena ili može doživeti promene kako bi se rešili pomenuti etički izazovi.


Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih mreža i analiziranje saobraćaja.