07 August, 2023

Google Pretraga Generativnog Iskustva - Novi Vid Pretrage zasnovan na Veštačkoj Inteligenciji

Podeli
Google Pretraga Generativnog Iskustva - Novi Vid Pretrage zasnovan na Veštačkoj Inteligenciji

Google Pretraga Generativnog Iskustva, eksperimentalna verzija najpopularnijeg alata za pretragu pojmova na internetu zasnovana na veštačkoj inteligenciji, će uskoro dobiti poboljšanja koja će korisnicima omogućiti da dobiju još relevantnije informacije u obliku video sadržaja. Google je u svom najnovijem blog postu najavio ovaj značajan korak.

Za sve registrovane korisnike Google Pretrage Generativnog Iskustva, rezultati pretrage će sada uključivati i video snimke, a biće i više fotografija. Na primer, kada korisnik traži kako da izvede određenu vežbu za telo, Google AI neće samo generisati tekstualni opis, već će uključiti i video snimke sa YouTube servisa kako bi korisnicima omogućio praktično vizuelno uputstvo.

Google AI pretraga – Iskusite novu dimenziju pretrage

image

Otkako je lansiran OpenAI ChatGPT, AI chatbot servis koji pruža ljudske odgovore na pitanja, velike tehnološke kompanije su se trudile da unaprede proizvode koji koriste veštačku inteligenciju (AI). Google je ranije ove godine predstavio svog konkurenta, Bard, dok je Microsoft integrisao AI rezultate direktno u svoju pretragu Bing.

Međutim, iako je veštačka inteligencija donela brojne inovacije, postoje i izazovi koje je potrebno prevazići. Neki modeli AI kompanija su se pokazali neuspešnim, posebno oni koji su ponudili specifične usluge poput učenja jezika uz pomoć veštačke inteligencije ili upoznavanja usamljenih osoba preko selfija. Ipak, generativna AI se smatra potencijalno vrednim doprinosom globalnoj ekonomiji sa procenjenih 4.4 milijarde dolara godišnje, prema McKinsey Global Institute.

Jedna od glavnih razlika između Google Pretrage Generativnog Iskustva i klasičnih AI chatbotova poput ChatGPT ili Bard je u tome što Google navodi izvore iz kojih crpi informacije. Ovo omogućava korisnicima da sami istraže izvore i procene relevantnost pruženih informacija. Dodatno, Google sada obezbeđuje datume objavljivanja informacija sa internet lokacija kako bi korisnici brzo mogli da identifikuju najaktuelnije izvore o traženom pojmu. Uz ove promene, Google je smanjio vreme obrade u SGE modulu kako bi ubrzao rezultate pretrage, a nastavlja i dalje raditi na optimizaciji ovog alata.

Uz Google Pretragu Generativnog Iskustva, pretraživanje interneta postaje još interaktivnije i korisnije iskustvo koje će vam pružiti sveobuhvatne odgovore na vaše upite. Pratite najnovije nadogradnje i uživajte u novim mogućnostima pretrage zahvaljujući veštačkoj inteligenciji kompanije Google.


Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih mreža i analiziranje saobraćaja.