27 July, 2023

Zvanično je ChatGPT aplikacija stigla na android

Podeli
Zvanično je ChatGPT aplikacija stigla na android

Zvanična ChatGPT aplikacija kompanije OpenAI sada je dostupna i za Android operativni sistem, nakon dva meseca od njenog lansiranja za IOS. Ova popularna veštačka inteligencija četbot konačno je dostupna za besplatno preuzimanje putem Google Play prodavnice za Android korisnike.

Registracija za aplikaciju bila je otvorena već nekoliko dana, a sada je postala zvanično dostupna za preuzimanje od juče. Prva faza lansiranja je fokusirana na korisnike u Brazilu, Indiji, Bangladešu i Sjedinjenim Američkim Državama, ali tokom naredne nedelje će biti omogućeno preuzimanje i u ostalim delovima sveta. Aplikacija je već dostupna i korisnicima u Srbiji.

Važno je napomenuti da će se pri prvom korišćenju aplikacije pojaviti upozorenje o mogućim nedostacima i netačnim odgovorima. Korisničko iskustvo je jednostavno i poznato, kao i na veb verziji. Napominjemo da u Google Play prodavnici postoji nekoliko aplikacija sa sličnim imenom "ChatGPT", ali ova zvanična aplikacija je razvijena od strane OpenAI kompanije.

Od lansiranja prošle jeseni kao veb verzija, ChatGPT je postao popularan četbot koji je pokrenuo trku u razvoju veštačke inteligencije širom sveta. Mnoge kompanije se takmiče kako bi što pre i na što bolji način implementirale AI u svoje usluge i proizvode. Pored OpenAI-jeve ChatGPT aplikacije, sada postoje i drugi popularni četbotovi, poput Bing Chat i Google Bard, koji rade na sličnom principu.

Međutim, popularnost veštačke inteligencije ima i svoju lošu stranu. Napredak u mašinskom učenju doveo je do toga da veštačka inteligencija više nije korisna samo u obavljanju raznih poslova, već je takođe izazvala gubitak određenih radnih mesta. Potrebno je pažljivo razmotriti i pratiti kako ove tehnologije utiču na društvo.


Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih mreža i analiziranje saobraćaja.