04 October, 2023

Motorola proslavlja 95 godina postojanja

Podeli
Motorola proslavlja 95 godina postojanja

Kompanija Motorola obeležava 95. godišnjicu postojanja ovog meseca. Od ključnih trenutaka kao što je komunikacija između Zemlje i Meseca, pa sve do obnavljanja modne ikone putem svoje raznolike proizvodne linije, Motorola reflektuje na prošle uspehe koji su oblikovali svet, ali i deli svoje buduće vizije koje će revolucionisati oblast telekomunikacija.

Još od 1928. godine, Motorola je prednjačila u tehnološkim inovacijama. Jedan od najznačajnijih trenutaka proteklih decenija bio je korišćenje Motorola radio opreme tokom misije Apollo 11, omogućavajući komunikaciju između Zemlje i Meseca.

Samo nekoliko godina kasnije, Martin Kuper, bivši potpredsednik kompanije Motorola i direktor njenog centra za razvoj i istraživanje, obavio je prvi mobilni telefonski poziv u Njujorku. Taj poziv bio je prvi korak ka globalnoj mogućnosti komunikacije sa bilo kojeg mesta u bilo koje vreme. Ovi izumi oblikovali su svet kakav danas poznajemo.

image
Izvor: Motorola news

Početkom 2000. godine, rođen je Motorola razr V3, koji je redefinisao dizajn mobilnih telefona. Sa svojim živim bojama, preklopnim dizajnom i tankim kućištem, razr V3 je brzo postao modna ikona širom sveta.

Godine 2019., Motorola je prepoznala potrebu korisnika za brzim internetom, predstavljajući model z3 sa 5G moto modom - prvim komercijalno dostupnim telefonom sa 5G konekcijom. Od tada, Motorola se usredsredila na demokratizaciju 5G tehnologije unutar svoje g serije, ostajući predana istraživanju i inovacijama u svim svojim modelima.

Dok Motorola slavi svoju prošlost, kompanija ostaje usredsređena na sadašnjost i budućnost. Njihov globalni rast, posebno sa premijum proizvodima i B2B strategijom, pokazuje da perspektiva za budućnost već daje rezultate.

Ovo dostignuće se oslanja na Lenovo brendove kao što su ThinkPad laptopovi, premijum Yoga računari i Lenovo Legion gejming računari. Sergio Buniac, predsednik kompanije Motorola, izjavio je: "U Motoroli, menjamo tržište svojim premijum uređajima i inovativnim funkcijama. Planiramo da udvostručimo naše poslovanje u naredne tri godine, pružajući korisnicima više inovacija."

Motorola je posvećena proširivanju na novim tržištima, jačanju sinergije sa Lenovo proizvodima, i istraživanju novih načina za poboljšanje svog brenda i povezanosti sa korisnicima. Takođe će nastaviti sa donošenjem inovacija na tržište kroz istraživanje AI tehnologije, nove forme uređaja sa savitljivim ekranima i bolje povezivanje različitih uređaja prema potrebama korisnika. Sa ovom strategijom, Motorola je spremna za narednih 95 godina.


Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih mreža i analiziranje saobraćaja.