05 September, 2023

Huawei i Telekom Srbija donirali 150 pametnih tabli osnovnim školama širom Srbije

Podeli
Huawei i Telekom Srbija donirali 150 pametnih tabli osnovnim školama širom Srbije

Donacija od 150 pametnih tabli predstavlja značajan korak ka unapređenju obrazovanja u Srbiji, pružajući učenicima pristup savremenim tehnologijama i naprednijem načinu učenja. Ova velikodušna donacija omogućiće nastavnicima da koriste najnovije multimedijalne table kompanije Huawei, što će unaprediti procese učenja i podučavanja.

Huawei će dodatno podržati ovu inicijativu kroz obuku i edukaciju nastavnog osoblja u vezi sa korišćenjem pametnih IdeaHub tabli u Huawei Inovacionom centru. Nastavnici će dobiti sveobuhvatno uputstvo o interaktivnim ekranima/tablama i njihovom potencijalu za poboljšanje obrazovnog procesa. Takođe, biće im predstavljena rešenja koja doprinose modernizaciji obrazovnog sistema, omogućavajući im da budu korak ispred u primeni savremenih tehnologija u učionici.

Gao Weijie, direktor Huawei kancelarije za Srbiju i Mađarsku, istakao je da je ova inicijativa deo društveno-odgovornog poslovanja kompanije Huawei, koja se posvećuje obrazovanju mladih talenata i doprinosi digitalizaciji u ovoj oblasti.

 „Verujemo da će Huawei IdeaHub table olakšati učenje osnovaca širom zemlje i da će podržati kvalitetnije i dinamičnije obrazovanje đaka svih uzrasta. Ponosni smo na to što imamo priliku da unapredimo obrazovanje i doprinesemo razmeni znanja sa budućim stručnjacima iz različitih oblasti. Na ovaj način brinemo o mladim talentima u Srbiji, kao što to činimo širom sveta, u svakoj od zemalja u kojoj poslujemo. Našu podršku pružamo i kroz Seeds for the Future, Internship prakse i mnoge druge programe. Zahvalni smo predsedniku Vučiću i resornim ministarstvima Srbije, našim pouzdanim partnerima, sa kojima već godinama zajednički gradimo bolju budućnost i za mlade i za celu Srbiju“, izjavio je Weijie.

Ova značajna donacija pridružuje se široj kampanji digitalizacije cele Srbije, koju sprovodi država u saradnji sa kompanijom Telekom Srbija, te omogućava uključivanje ruralnih područja u moderno tehnološko društvo.

Kompanija Huawei, zajedno sa svojim partnerima, posvećena je ulaganju u obrazovanje i razvoj talenata u različitim oblastima. Glavni cilj je unapređenje digitalnih veština mladih ljudi kako bi postali deo savremenog digitalnog okruženja, uz podršku i saradnju sa svim zainteresovanim stranama.

Ovim projektima Huawei gradi dugoročnu i održivu platformu za mlade u regionu, podstiče ih da rade u naprednijem okruženju i pruža podršku svim zemljama u izgradnji inteligentnog društva u regionu i širom sveta.


Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih mreža i analiziranje saobraćaja.