20 February, 2024

AMD širi podršku za razvoj veštačke inteligencije na dodatne Radeon grafičke procesore

Podeli
AMD širi podršku za razvoj veštačke inteligencije na dodatne Radeon grafičke procesore

Dopunjavanjem svoje ponude hardvera za razvoj veštačke inteligencije, AMD proširuje podršku na dodatne Radeon grafičke procesore bazirane na naprednoj RDNA 3 arhitekturi.

Nastavljajući svoju posvećenost omogućavanju pristupa veštačkoj inteligenciji istraživačima i programerima, AMD proširuje podršku i svoj asortiman hardvera za razvoj veštačke inteligencije na softverskim paketima sa otvorenim ekosistemom - AMD ROCm 6.0. Sa ROCm 6.0, istraživači veštačke inteligencije i inženjeri mašinskog učenja sada mogu razvijati na AMD Radeon PRO W7800 i Radeon RX 7900 GRE grafičkim procesorima za PC, uz prethodno dodatu podršku za druge GPU-ove bazirane na naprednoj AMD RDNA 3 arhitekturi - AMD Radeon PRO W7900, Radeon RX 7900 XTX i Radeon RX 7900 XT.

image
Izvor: AMD Blog

Sa podrškom za široki portfolio hardvera, AMD jača zajednicu veštačke inteligencije omogućavajući pristup moćnim GPU-ovima po različitim cenama i nivoima performansi kako bi ubrzali svoje radne opterećenja veštačke inteligencije. AMD je takođe najavio da ROCm 6.0 sada podržava ONNX Runtime, omogućavajući korisnicima inferenciju na širem rasponu izvornih podataka na lokalnom AMD hardveru, kao i dodavanje INT8 putem MIGraphX - AMD-ovog vlastitog mehanizma za inferenciju grafova za različite tipove podataka - FP32 i FP64. AMD će nastaviti svoje stalne napore da veštačku inteligenciju učini dostupnijom programerima i istraživačima sa proširenom podrškom za hardver i mogućnosti koje će biti objavljene tokom vremena.


Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih mreža i analiziranje saobraćaja.