03 August, 2023

Google donosi odluku da obriše neaktivne naloge koji ne ispunjavaju njihove kriterijume

Podeli
Google donosi odluku da obriše neaktivne naloge koji ne ispunjavaju njihove kriterijume

Korisnici koji se nisu prijavili na svoje naloge u protekle dve godine doživeće brisanje od 1. decembra 2023. godine, kako je najavljeno na google blogu u maju.

Pre brisanja, Google će poslati bar dva upozorenja putem mejla na nalog koji će biti obrisan, kao i na rezervnu e-mail adresu navedenu u slučaju zaboravljanja podataka za prijavljivanje. Google neće brisati naloge koji imaju kupljene igre u digitalnoj biblioteci, pretplatu na Google One ili plaćenu uslugu u Play prodavnici.

Ako spadate među one koji su podložni ovom čišćenju, postoji nekoliko jednostavnih načina da sprečite brisanje svog naloga. Najlakši način je da se prijavite u svoj nalog najmanje jednom u dve godine.

Takođe, možete obaviti i druge aktivnosti koje će zadržati aktivan status vašeg naloga. Na primer, dodajte svoj Google nalog na Android telefon, proveravajte elektronsku poštu, preuzimajte aplikacije iz Google Play prodavnice, koristite Google pretragu, posećujte YouTube platformu ili obavljajte bilo koju drugu radnju na povezanom Google disku.

Ukoliko ste zaboravili korisničke podatke za svoj neaktivni Google nalog, a želite da ga zadržite, preporučujemo vam da što pre pokušate da ga povratite, kako ne bi nestao od decembra. Na taj način ćete sačuvati svoj nalog i sve podatke koji se nalaze u njemu.


Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih mreža i analiziranje saobraćaja.