04 August, 2023

Neprihvatljiva degradacija baterije na iPhone 14 telefonima

Podeli
Neprihvatljiva degradacija baterije na iPhone 14 telefonima

Iako je serija iPhone 14 telefona izašla pre manje od godinu dana, mnogi korisnici izražavaju nezadovoljstvo zbog brze degradacije baterije na svojim uređajima.

Poslednjih nedelja, brojni korisnici su na društvenim mrežama izneli svoje primedbe, primećujući da se kapacitet baterije na iPhone 14 uređajima smanjuje na neprihvatljivo niski nivo, ispod 90 procenata.

Unutar podešavanja ovih telefona, postoji opcija "Battery Health & Charging" koja pruža informacije o stanju baterije i njenom punjenju. U napomeni ove opcije, istaknuto je da su baterije telefona, kao i sve punjive baterije, potrošni materijal koji gubi na efikasnosti tokom vremena.

Takođe, tu je i opcija "Maximum Capacity" koja u procentima prikazuje trenutni kapacitet baterije u odnosu na njen prvobitni kapacitet kada je uređaj bio nov. Nažalost, neki korisnici iPhone 14 serije primetili su da im je kapacitet baterije već opao ispod 90 posto, što su rastućim brojem delili na društvenim mrežama.

Jedan korisnik je prijavio da njegov iPhone 14 Pro Max model, koji bi trebalo da bude vrhunac serije, prikazuje samo 87 posto "zdravlja baterije", istakavši da je to najgori iPhone koji je ikada posedovao u poslednjih 11 godina.

Na Twitteru, drugi korisnik tvrdi da mu prikazani maksimalni kapacitet baterije na iPhone 14 iznosi samo 90 posto, što smatra sasvim neprihvatljivim. Ovom tvrdnjom su se saglasili i drugi korisnici u komentarima na objavi.

Iako je moguće da je loše trajanje baterije delom posledica izuzetno toplog leta u nekim delovima sveta, gde su poznata pregrevanja Apple uređaja na suncu, to ne opravdava probleme s najnovijim uređajima kompanije Apple, naročito nakon tako kratkog vremena od zvaničnog lansiranja.

Moguće je da baterije koje Apple koristi nisu u skladu sa standardima kvaliteta. Bez obzira na uzrok problema, činjenica je da će mnogi korisnici iPhone 14 serije uskoro možda morati potražiti nove baterije ili čak razmišljati o kupovini novih uređaja.

Molim vas da imate na umu da Apple može raditi na rešenju ovog problema i da bi bilo dobro da obratite pažnju na zvanične izjave kompanije u vezi ovog pitanja.


Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih mreža i analiziranje saobraćaja.